Loading Dogadjaji

« Svi Dogadjaji

Nedelja školskog sporta

4 маја @ 08:00 - 9 маја @ 16:30

sport u školi

Nedelja školskog sporta

Radi razvoja i praktikovanja zdravog načina života i negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti škola u okviru Školskog programa realizuje nedelju školskog sporta.

Nedelja školskog sporta obuhvata: 

  • takmičenja u sportskim disciplinama prilagođenim uzrastu i mogućnostima učenika;
  • kulturne manifestacije sa ciljem promocije fizičkog vežbanja, sporta i zdravlja (likovne i druge izložbe, folklor, ples, muzičko-sportske radionice, slet…);
  • đačke tribine i radionice (o zdravlju, istoriji fizičke kulture, sportu, rekreaciji, „ferpleju“, posledicama nasilja u sportu, tehnološka dostignuća u vežbanju i sportu i dr.).

Plan i program Nedelje školskog sporta sačinjava Stručno veće fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u saradnji sa drugim stručnim većima i stručnim saradnicima u školi. Vodeći se računa da i učenici koji su oslobođeni od praktičnog dela nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, budu uključeni u ogranizaciju ovh aktivnosti.

U ovoj školskoj godini planirane su dve nedelje sporta, u oktobru i maju mesecu. Profesori fičkog vaspitanja, Irena Čović i Borislav Cvetković, će u okviru svojih redovnih časova organizovati i sledeće aktivnosti:

Nedelja školskog sporta – program

Ponedeljak – Poligoni spretnosti, različite težine.Učenici će, u skladu sa svojim mogućnostima sa ili bez pomoći nastavnika,savladavati različite prepreke : hodanje po klupi, hodanje po niskoj gredi,provlačenja, preskakanja, ubacivanja lopte u koš, kotrljanja. Aktivnosti će biti završene takmičenjem .

Utorak – Dan gimnastike. Demonstriranje pojedinih elemenata na parteru , niskoj klupi ili gredi , kozliću..od strane nastavnika ili učenika. Svako dete će u skladu sa svojim mogućnostima , uz obaveznu asistenciju nastavnika , pokušati da izvede zadate elemente.

Sreda – Dan košarke. Demonstriranje pojedinih elemenata tehnike od strane nastavnika ili učenika uz pokušaj svakog deteta da izvede isto . Aktivnosti će biti završene takmičenjem u slobodnim bacanjima na koš , uz izbor najpreciznijeg učenika.

Četvrtak – Dan za preciznost. Učenici će loptama od različitog materijala i različitim rekvizitima pokušati da pogode zadatu metu i postignu što veći broj bodova. Različite rekvizite će pokušati da ubace u kantu sa određene udaljenosti. Pikado.

Petak – Dan za obručeve. Učenici će izvoditi vežbe sa obručevima. Štafetne igre. Kotrljanja po nacrtanoj putanji u sali. Provlačenja. Skokove kroz obruč za one spretnije. Aktivnosti će biti završene takmičenjem.

Detalji

Početak:
4 маја @ 08:00
Kraj:
9 маја @ 16:30

Organizator

OŠ Novi Beograd
Telefon:
+381 (0)11-30 17 491
E-pošta:
osnovibeograd@mts.rs
Web sajt
www.osnovibeograd.rs

Mesto

OŠ „Novi Beograd“
Narodnih heroja 12
Beograd, 11070 Srbija
Telefon:
30-17-491
Web sajt
www.osnovibeograd.rs