Kako napraviti mini stoni fudbal

Stoni fudbal

Ove nedelje zaigrajte mini stoni fudbal sa detetetom. Brzo, lako i jednostavno napravite teren za mini stoni fudbal.

Ovom igrom možete priuštiti pravu zabavu u svom domu. Deca će uz osmeh provesti korisno i razvojno stimulativno slobodno vreme.

Mini stoni fudbal će pozitivno uticati na celokupni psihomotorni razvoj vašeg deteta. Uz razvoj koordinacije pokreta, podsticaćete kod deteta i razvoj percepcije, mišljenja, ali i sposobnost konstruktivnog razmišljanja.

Jednostavan je za izradu, evo šta vam je potrebno:
  • kutija za cipele(čvršća)
  • drveni štapići ukoliko nemate mogu da posluže i slamčice
  • štipaljke
  • makaze
  • gumena loptica (ukoliko nemate može da posluži improvizovana loptica od folije ili papira)
  • dekoracija za kutiju

Postupak

Potrebno je da kutiju makazama isečete sa obe uže strane tako da napravite golove kroz koji loptica prolazi.

Zajedno sa detetom ukrasite kutiju. Dete će biti srećno u trenucima zajedničkog ukrašavanja.

Izmerite gde će vam stajati štapići na koje ćete nakačiti štipaljke koje predstavljaju igrače. Zakačite štipaljke i napravite raspored igrača za igru.

Ubacite lopticu i igra može da počne.

Pravila igre:

Za igru je potrebno dva igrača, ako je potrebno, jedan roditelj može sedeti pored deteta i pomagati mu u upravljanju štapića.

Igra počinje ubacivanjem loptice na sredini kutije (terena). Osnova igre je dodavanje lopte, što se postiže pomeranjem štapića (slamčice).

Cilj je dati protivniku go, pokretatanjem štapića (slamčice) u pravcu levo – desno, napred – nazad. Za loptu možete upotrebiti ping-pong lopticu ili improvizovanu lopticu od folije, papira..

Po dogovoru, možete igrati dok jedan igrač ne postigne nekoliko golova (3, 4 ili 5). Protivnik brani svoj go pomeranjem svojih igrača dok drugi protivnik napada – pokušava da da go.

Pobednik je onaj ko prvi dostigne dogovoreni broj golova.

Pogledajte naš video prilog

Takmičarsi duh

Ne zaboravite da je najbitnije od svega učiti dete, ne da pobedi, već da razvije takmičarski duh. Dete treba shvati da je bitno truditi se i ne ljutiti se kada izgubiš.

Bitno je razvijati istrajnost, naučiti dete poštovanju pravila igre i negovanju osećanja radosti i zadovoljstva u učestvovanju, bezobzira ko pobedi.

Javite nam koji je rezultat bio na kraju vaše utakmice 😉

Остави коментар

five + twenty =