Sekcija Primanjena umetnost

Sekcija Primanjena umetnost ima za cilj podsticanje kreativnosti i razvoj fine motorike. Uz rad sa glinom (mešanje, kidanje, izrada kuglica i štapića ) vežbamo prstiće. Oblikovanje gline – izrada predmeta različitog oblika (voće, povrće, ukrasi…) kao i podsticanje likovnog stvaralaštva uz rad sa različitim vrstama boja i papira (sečenje, lepljenje, crtanje, bojenje, preslikavanje…). Oslikavanje čestitki i maski za razne svečanosti. Đaci sekcije Primenjena umetnost godinama već učestvuju na Javnom času crtanja.

Primeni svoje kreativno stvaralaštvo na raznim materijalima. Napravi čudo koje će imati svrhu u svakodnevnom životu. To je cilj sekcije primenjene umetnosti .

A kako ?

dečja radionicaTako što uživamou svakom trenutku dok radimo sa gipsom, bojom, plastelinom, ludim testom, platnom papirom, vunom ,koristeći razne tehnike crtanja i bojenja. Učimo da bojimo bojama za kolače, temperama, akrilnim bojama, bojama za staklo, bojama za prste, bojama za lice i sl. Navikavamo se da koristimo dekupaž tehniku, tehnike otiskivanja, putovanja, oblikovanja, oslikavanja, sečenja, cepkanja, šivenja i tako nasataju luckasti magneti, najlepše ukrašene kutije, daske, podmetači, čarobni šeširi, korpice obeliživači. Tako nastaju naša mala umetnička dela za prodajne izložb , ukrasi za naše hodnike, slike, čestitke, dekoracija za naše priredbe, tematski panoi..

Naša vrata su otvorena svima te imamo inkluzivne radionice sa decom iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije Novi Beograd .

Dođite i vi da uživate sa nama.

Galerija slika