Секција Примањена уметност

Секција Примањена уметност има за циљ подстицање креативности и развој фине моторике. Уз рад са глином (мешање, кидање, израда куглица и штапића ) вежбамо прстиће. Обликовање глине – израда предмета различитог облика (воће, поврће, украси…) као и подстицање ликовног стваралаштва уз рад са различитим врстама боја и папира (сечење, лепљење, цртање, бојење, пресликавање…). Осликавање честитки и маски за разне свечаности. Ђаци секције Примењена уметност годинама већ учествују на Јавном часу цртања.

Примени своје креативно стваралаштво на разним материјалима. Направи чудо које ће имати сврху у свакодневном животу. То је циљ секције примењене уметности .

А како ?

dečja radionicaТако што уживамоу сваком тренутку док радимо са гипсом, бојом, пластелином, лудим тестом, платном папиром, вуном ,користећи разне технике цртања и бојења. Учимо да бојимо бојама за колаче, темперама, акрилним бојама, бојама за стакло, бојама за прсте, бојама за лице и сл. Навикавамо се да користимо декупаж технику, технике отискивања, путовања, обликовања, осликавања, сечења, цепкања, шивења и тако насатају луцкасти магнети, најлепше украшене кутије, даске, подметачи, чаробни шешири, корпице обелиживачи. Тако настају наша мала уметничка дела за продајне изложб , украси за наше ходнике, слике, честитке, декорација за наше приредбе, тематски панои..

Наша врата су отворена свима те имамо инклузивне радионице са децом из основних и средњих школа са територије Нови Београд .

Дођите и ви да уживате са нама.

Галерија слика