Bili smo na Divčibarama

Rekreativna nastava

Učenici naše škole su zajedno sa svojim nastavnicima, u pratnji medicinske sestre i doktora boravili pet dana u hotelu „Divčibare“. Кompletan aranžman obezbedio je Crveni krst grada Beograda.

Svaki dan je bio bogat raznim sadržajima.

Uživali smo u brojnim sportskim aktivnostima (igre sa loptom, penjanje na veštačku stenu), igre u dečijem parku bogat različitim rekvizitima. Išli smo u šetnje do centra Divčibara i do pravoslavne crkve.

U turističkoj agenciji smo dobili informacije o stazama za šetnju i nakon toga krenuli smo u nove avanture.

Osvojili smo Crveni vrh nadmorske visine 1200m. Golubac vrh i Ljuti krš nadmorske visine 925m. Pojedini učenici zajedno sa svojim nastavnicima popeli su se na osmatračnicu sa koje se mogla videti prelepa panorama.

Tokom pešačenja kroz šumu učenici su od nastavnika učili snalaženje u prostoru. Pratili su putokaze i tumačili oznake. Brali smo interesantne planinske biljke za izradu školskog herbarijuma

Vozićem smo posetili vidikovac dva puta, uživali u vožnji a sve je proteklo uz pesmu.

Najveći doživljaj za sve prisutne je kada smo se družili sa Кlarom i Sarom. Кobile koje su posebno dresirane za hipoterapiju.

Održana je rođendanska proslava jednog našeg učenika gde smo igrali, pevali i tortu pojeli.

Za kraj ovog divnog druženja kupili smo razne suvenire za naše najdraže.

Hvala Crvenom krstu

Posebno bi se zahvalili Crvenom krstu koji je omogućio deci bez roditeljskog staranja da uživaju na ovako divnom mestu kao i svim zaposlenima u hotelu „Divčibare“ koji su nas divno dočekali, imali razumevanja za naše đake. Veliko im hvala što su im pasirali hranu i prali njihove stvari.

Остави коментар

3 + 12 =