OŠ ``Novi Beograd``
(011) 30-17-491

Sve vesti

Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije

Dana 15.11.2019. u našoj školi smo obeležili 16. novembar, međunarodni dan tolerancije. U gostima su nam bili prijatelji iz Internacionalne škole Beograd. Održali smo zajedno radionicu na temu tolerancije. Oslikavajući različitost ali i poštovanje istog, učenici ove dve škole su ocrtavali svoje dlanove i lepili ih u vidu krošnje drveta demonstrirajući da smo svi deo istog društva. Međunarodni dan tolerancije…

Bili smo na Divčibarama

Bili smo na Divčibarama

Rekreativna nastava Učenici naše škole su zajedno sa svojim nastavnicima, u pratnji medicinske sestre i doktora boravili pet dana u hotelu „Divčibare“. Кompletan aranžman obezbedio je Crveni krst grada Beograda. Svaki dan je bio bogat raznim sadržajima. Uživali smo u brojnim sportskim aktivnostima (igre sa loptom, penjanje na veštačku stenu), igre u dečijem parku bogat različitim rekvizitima. Išli smo u…

Radionicama obeležen Svetski dan hrane

Radionicama obeležen Svetski dan hrane

Svetski dan hrane obeležen je 16. oktobra pod sloganom „Pravilna ishrana – dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi“. I mi smo u našoj školi na..

Dečja nedelja – Ovako je bilo kod nas!

Dečja nedelja – Ovako je bilo kod nas!

Evo kako smo se proveli prošle nedelje.. Prvi dan Dečije nedelje smo obeležili radionicom koja nosi naziv „Sa drugom je sve lakše“. Učestvovali smo zajedno

Imam pravo

Imam pravo

U utorak 08.10.2019. održana je prva u nizu radionica planiranih za ovu školsku godinu. Radionice koje realizujemo u saradnji sa Internacionalnom školom..

Senzorne flaše

Senzorne flaše

Flaša kao didaktičko sredstvo.. Dugogodišnjim radom je utvrđeno da deca sa razvojnim problemima imaju razne senzomotorne smetnje..

Obuci flašu

Obuci flašu

Da se primetiti da veliki broj učenika (sa smetnjama u razvoju) nema elementarne navike samopomoći i da je vrlo izražen deficit u oblasti samostalnog..

Evropski dan jezika

Evropski dan jezika

Savet Evrope promoviše višejezičnost u celoj Evropi verujući da se tom raznolikošću postiže veći stepen međukulturološkog razumevanja. I u našoj školi..

Priča o čarobnom štapiću

Priča o čarobnom štapiću

U našoj školi u ponedeljak, 23. septembra, nastupio je Teatar Talija sa predstavom Čarobni štapić. Uz lepe kostime, muziku i fantastičan scenski nastup..

Brodograditelji

Brodograditelji

U utorak 07.05.2019. ponovo smo posetili Internacionalnu škou u Beogradu (ISB). Tamo je održana radionica posvećena pravljenju origami oblika od papira.

Klasika u poseti

Klasika u poseti

Tradicionalno je održan koncert naših saradnika i prijatelja iz organizacije „Klasika u poseti“. Duet Miloša Miketića- na flauti i Biljane Todorović..

49 godina

49 godina

11.04.2019. održana je priredba povodom obeležavanja 49 godina postojanja škole. Đaci su se predstavili muzičkim i recitatorskim tačkama

Slikanje na vodi

Slikanje na vodi

U utorak 09.04.2019. u OŠ“ Novi Beograd“ održana je interaktivna inkluzivna radionice „Slikanje na vodi“. Učestvovali su i učenici Internacionalne škole..