Дечја недеља 2020. у ОШ „Нови Београд“

Дечја недеља – Подељена срећа је два пута већа

Дечја недеља у ОШ „Нови Београд“ обележена је од 5. до 11. октобра 2020. уз мото „Подељена срећа два пута већа“

Овако је то било:

Рециклирајмо заједно

У понедељак, 5.10.2020. одржана је радионица у нашој школи под називом “Рециклирајмо заједно“. Радионицу су водиле дефектолози Рената Лукенић Гаши и Драгана Младеновић са ученицима  продуженог боравка и трећег разреда.

Ученици су разврставали материјале за рециклажу у одговарајуће обележене кутије. Одвајали су папир, пластику и чепове.

Детаљније о радионици можете прочитати и погледати кликом на линк ОВДЕ.

Радна свеска за грађанско васпитање

У уторак 6.10.2020. одржана је радионица у нашој школи под називом “Израда дидактичког материјала – радна свеска из грађанског васпитања“.

Израда радне свеске из грађанског васпитања о правима детета.

Радионица - Грађанско васпитање

Радионицу су водиле дефектолози Милуника Петровић, Јадранка Рајевић, Бранка Арамбашић и социјална радница школе Ана Огњановић.

Учествовали су ученици одељења VII4 као и остали ученици наше школе који су узели учешће кроз осликавање дечјих права. Радионица је протекла у веселој и радној атмосфери.

Пријем ђака првака

Среда 7.10.2020. била је резервисана за приредбу поводом пријема ученика првог разреда у Дечји Савез.

Том приликом ученике првог разреда посетила је принцеза која је кроз драматизацију бајке “ Принцеза на зрну грашка“, поделу беџева и приступница Дечјем Савезу пожелела добродошлицу и много успеха у даљем школовању.

Тренинг са КК Партизан

Четвртак 8.10.2020. је био посебно занимљив јер је то био дан за децу и спорт. У договору са ГО Нови Београд, Халом спортова “Ранко Жеравица“ и Кокаркашким клубом „Партизан“, ученици наше школе присуствовали су делу тренинга првог тима.

Наши ученице у спортској хали

Осетили су шта те значи седети на трибинама и навијати. Део времена су провели и на самом терену шутирајући на кош, где су успели да осете све предности али и мане великих, правих кошаркашких терена.

Неколико кошаркаша им је посветило мало свог времена после тренинга да се фотогрфишу са њима.

На крају, нас је директор спортског центра, у кафићу код хале, частио соком уз разговор и пријатну атмосферу.

Желимо да се захвалимо свима на љубазности, стрпљењу, посебно господину Бојану Бовану на бескрајном разумевању и топлини којом нас је несебично даривао, проводећи време са нама на терену и ван њега.

Деца деци

У оквиру Дечја недеље. у петак 9.10.2020, традиционално смо организовали прикупљање средстава за оне који имају мање од нас. Ове године то су били корисници Дома “Јова Јовановић Змај’ ‘са Вождовца.

Ова акција коју популарно називамо “Деца-деци‘ не би била могућа без сарадње родитеља ученика наше школе који су се одазвали овом хуманом позиву.

И овим путем им се захваљујемо на сарадњи и доприносу који су дали.

Остави коментар

3 × three =