Dečja nedelja – Ovako je bilo kod nas!

Dečja nedelja se održava u oktobra a njen cilj je skretanje pažnje na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, školi, društvu i lokalnoj zajednici.

Kako smo proveli Dečju nedelju

Prvi dan Dečije nedelje smo obeležili radionicom koja nosi naziv „Sa drugom je sve lakše„. Učestvovali smo zajedno sa našim gostima iz PU „Naša radost„.

Antenko, Marko, Leposava, Rade

Inspirisana humanitarnim akcijama „Čepom do osmeha“ deca su pravila kutije za skupljanje čepova u obliku robota. Na kraju druženja deca su dala robotima imena Antenko, Marko, Leposava, Rade

Atmosfera je bila vesela, sve se radilo uz osmeh, priču, druženje i muziku. Zahvaljujemo se predškolcima koji su nas posetili na divnoj ideji za radionicu i lepom druženju.

Utorak 08.10.2019.

Održana je prva u nizu radionica koje realizujemo u saradnji sa Internacionalnom školom iz Beograda pod nazivom „Кreativni kutak„.

Imam pravo

Tema ove radionice bila je „Imam pravo…“ i osmišljena je u skladu sa sloganom ovogodišnje Dečje nedelje i obeležavanja 30. godišnjice Кonvencije o pravima deteta.

Iako deluje prilično ozbiljno, deci je bilo jako zabavno i zanimljivo. Zajedno su crtali, bojili i sekli simbole slobode, ljubavi, drugarstva, zdravlja, igre. Lepili smo to na veliki hamer papir.

Bilo je pravo zadovoljstvo posmatrati kako jezičke, socijalne i emocijalne barijere nestaju u zajedničkoj igri i radu.

Revija stvaralaštva

Istog dana Prijatelji dece opštine Novi Beograd“ su organizovali 24. Reviju stvaralaštva dece i mladih Beograda.

U velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ učenik naše škole predstavio se instrumentalnom tačkom „Dunavski valovi kompzitora Jovana Ivanovića.

Zvučalo je divno, pogledajte, odslušajte..

Пријатељи деце општине Нови Београд" су организовали, у оквиру Дечије недеље, 24. Ревију стваралаштва деце и младих Београда у великој сали Дома културе "Студентски град". Ученик наше школе представио се инструменталном тачком "Дунавдки валови" компзитора Јована Ивановића. Звучало је дивно, послушајте ????#osnovibeograd #domkulture #dunavskivalovi #instrumental#valcer

Gepostet von ОШ Нови Београд am Dienstag, 8. Oktober 2019
Sreda, 9.10.2019.

Održana je radionica sa roditeljima na temu „Moje dete ide u školu„. Radionicu je vodila psiholog naše škole. Gost radionice je bila Jasna Nuhanović, socijani radnik Centra za socijalni rad Novi Beograd.

Na radionici je razgovarano o mogućnostima školovanja učenika sa smetnjama u razvoju, sa posebnim osvrtom na socijalizaciju i potrebu za osamostaljivanjem.

Roditelji su iznosili svoja iskustva i zapažanja, kao i nedoumice oko toga šta je u najboljem interesu njihove dece.

Stari dvor


Prisustvovali smo i podržali inkluzivni literalnoi festival „Кrilate reči“ koje je organizovalo udruženje osoba sa invaliditetom Beograd. Učešćem na ovoj manifestaciji svi su bili podjednako kreativni . Uživali smo.

Princeza na zrnu graška

Učetvrtak, 10.10.2019. u gostima nam je bilo lutkarsko pozorište Pinokio. Za učenike naše škole izveli su predstavu „Princeza na zrnu graška„.

Кao i uvek predstava je bila dinamična i puna pesama, te su učenici mogli da učestvuju, pevaju i tapšu. Radujemo se ponovnom odlasku ili njihovim dolaskom u našu školu.

Petak, 11.10.2019.

Poslednji dan u Dečijoj nedelji posvetili smo akciji prikupljanja sredstava za ličnu higijenu za decu i osobe koji se nalaze na smeštaju u Domu za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“.

Uz pomoć roditelja prikupljena je solidna količina higijenskih sredstava, a uz pomoć Crvenog krsta Novog Beograda pomoć će stići do onih kojima je najpotrebnije

Veliko hvala svima na odzivu u ovoj akciji!

Остави коментар

six + 11 =