Dečja nedelja

Dečja nedelja u OŠ Novi Beograd

Protekle sedmice u našoj školi dešavale su se razne aktivnosti a povod je bila Dečja nedelja. Ove godine moto Dečje nedelje bio je „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja”.

Dečja nedelja započeta je prigodnom radionicom:

Radionice

U ponedeljak, 01. oktobra 2018. održana je kreativna radionica, u prostorijama produženog boravka, na temu „Moje pravo je da živim srećno, bez nasilja”. Deca su na interesantan i maštovit način, uz obilje Dečja nedeljakonkretnih sredstava, upoznata sa osnovnim dečijim pravima, kao i sa jednostavnijim oblicima nasilja, ali i sa lepim i pozitivnim vrednostima, nasuprot nasilju.

Usledilo je druženje i prigodno posluženje.

Utorak, 2. oktobar, rezervisan je bio za inkluzivnu radionicu “Kosmičke slike”. Naši gosti bili su učenici “International School of Belgrade”. Tradicionalno druženje sa nastavnicima i đacima ove škole se nastavilo. U prijatnoj atmosferi uučenici naše škole uživali su u druženju sa vršnjacima. Tom prilikom nastala su prava umetnička dela, plod dečijih ruku.

Sem druženja, Internacionalna škola darivala nas je obiljem poklona, didaktičkih sredstava pa im se ovom rilikom još jednom zahvaljujemo.

Zdrav život

Poligon zdravljaU sklopu Dečje nedelje, 03. oktobra, održan je „Poligon  zdravlja” u dvorištu škole. Učenici starijih razreda i učenici koji su u produženom boravku su učestvovali u tri štafetne  igre, pri čemu su se trudili da postavljene zadatke obave što brže. Svi učenici su kao nagradu dobili zdravu užinu, po jednu „voćku”, u skladu sa sloganom Dečje nedelje „Moje je pravo da živim srećno i zdravo.”

U želji da ovo bude podsticaj svim učenicima da vežbaju, da se zdravo hrane i da nauče da nije samo važno pobeđivati. Važnije je biti deo tima i uživati u druženju sa svojim vršnjacima.

Druženje

Četvrtak, 4. oktobar, bio je rezervisan za priredbu povodom prijem đaka prvaka u Dečji savez. Prigodna priredba za ovu priliku održana je u fiskulturnoj sali naše škole. Ovom prilikom poželeli smo dobrodošlicu i našim đacima petacima. Naši dragi novi đaci dobili su diplome i lepe bedževe. Priredbu su uveličali učenici mlađih i starijih razreda naše škole.

Hor naše škole otvorio je priredbu pesmom „Au što je škola zgodna“. Usledile su recitacije o drugarstvu, dečjim pravima, Kraetivna radionicaškoli. Orkestar i grupa pevača naše škole, odsvirali su pesmu „Oj jesenjske noći” i „Deca su ukras sveta”. Sekcija italijanskog jezika  spremila je plesnu tačku „Il ballo de kva, kva”, a za kraj razgalila nas je pesma „Kad si srećan”.

Istog dana učenici VII/1 razreda su zajedno sa roditeljima učestvovali u radionici “Jesen u našem parku“. Ovo odeljenje već nekoliko godina unazad tradicionalno organizuje radionice na kojima učestvuju i roditelji. Kao i uvek vladalo je sjajno druženje, divna energija i kreativnost.

Humanost

Peti dan obeležavanja Dečje nedelje bio je posvećen realizaciji humanitarne akcije “Deca deci”. Deca iz vrtića”Maza” su sa svojim roditeljima i vaspitačima napravila igračke prilagođene našim učenicima. Tako su nastale razne senzorne kese i flašice, igračke od peškira i punjene pirinčem, umetaljke koje smo dobili na dar.

Predstavnici vrtića “Maza” time su obradovali naše učenike, koji su uživali u igri i druženju sa gostima.

Остави коментар

10 + 9 =