Дете је дете да га волите и разумете – Дечја недеља у ОШ Нови Београд

Дечија недеља 2021

У оквиру Дечје недеље која је обележена у периоду од 4-10.10.2021.године под слоганом “Дете је дете да га волите и разумете“ у основној школи “Нови Београд“ организоване су разноврсне активности.

4.10.2021. године нашу школу је посетио музички дуо – пијанистиња Даринка Пауновић и виолинисткиња Невенка Татић које су одржале концерт за ученике наше школе.

5.10.2021. одржана је радионица “Израда беџева и диплома за ученике првог разреда“. У радионици су учествовали ученици VI3 и VIII4. Дивно смо се дружили и уживали у кративном раду.

6.10.2021.одржана је приредба којом је свечано обележен пријем ученика у први разред. Том приликом одржана је представа “Мали гусари“,  подељени су беџеви и дипломе добродошлице првацима. Након тога је уследила журка уз песме о гусарима.

7.10.2021. одржана је радионица “Детињство“. У детињству свако дете друга тражи да са њим радости прави. На одржаној радионици ученици припремно предшколког одељења и четвртог разреда су се дружили и заједно створили рад “ Дрво детињства и другарства“.

8.10.2021.одржана је хуманитарна акција под називом “Деца деци“. Ове године прикупљана су средства за Прихватилиште за децу Београда. Ова установа обезбеђује привремено и целовито збрињавање и смештај деце и младих оба пола узраста од 7 до 18 година из Београда, као и деце из целе Србије која се нађу на територији града Београда. Захваљујемо се целом тиму Прихватилишта на сарадњи.

На одржаном онлајн ликовном конкурсу „Илустровање српских народних изрека“ Ученик осмог разреда П.Р. освојио је треће место илустрацијом изреке „Где је цвет ту је и мед

Остави коментар

6 − 2 =