Ево како је протекла Дечија недеља у нашој школи

Дечија недеља у ОШ Нови Београд

Прве недеље октобра обележава се Дечија недеља а овако смо ми то обележили.

Дечја недеља носи назив:

„Шта детету треба да расте до неба“

У понедељак 3. октобра 2022. одржана је радионица „Предшколци за прваке“ – у којој су учествовали ученици припремно предшколског одељења који су са својом наставницом правили беџеве и добродошлице за своје другаре прваке.

У уторак смо обележили Међународни дан заштите животиња.

Ученици првог, другог и петог разреда учествовали су на радионици “Животиње су наши пријатељи“ и правили од папира животиње , док су се ученици трећег разреда на радионици “Сачувајмо и заштитимо животиње“ определили да заједно са својим наставником направе кућицу за птице и тиме их заштите од хладних дана. Весело и радно су протекле обе радионице.

У среду, 5.10.2022. посетио нас је ансамбл позоришта „Пинокио“ који су за ученике наше школе извели представу „Тужни псић“.

Пприредба поводом пријема ђака првака одржана је у четвртак. Изведена је музичка тачка „Моја машта смишља свашта“ у реализацији ученика петог разреда и продуженог боравка школе; свечана додела беџева и приступница ученицима првог разреда. Након приредбе уследило је послужење ученика слаткишима и сокићима.

Ученици су се тога дана представили својом музичком тачком „Моја машта смишља свашта“ на јубиларној “25.ревији стваралаштва деце и младих Београда“ у свечаној сали позоришта Пинокио.

Хуманитарна акција „Деца –деци“ одржана је у петак, 7.10.2022.

Ученицима наше школе дониране су честитке које су за њих направили ученици трећег разреда ОШ “Дуле Караклајић“ из Лазаревца у оквиру пројекта „Cards from heart“; док су ученици, родитељи и запослени у ОШ „Нови Београд“ донирали прикупљена средства за децу без родитељског старања.

Остави коментар

four × three =