Internacionalna škola i mi

Kreativni kutak u OŠ „Novi Beograd“

Tokom prvog polugodišta školske 2018/2019. OŠ „Novi Beograd“ je u saradnji sa Internacionalnom  školom iz Beograda realizovala prvi deo programa „Kreativni kutak“. Radionica na ovu temu su se obavljale u prostorijama naše dve škole, u proseku jednom nedeljno, u svakoj ustanovi.

Učesnici

Iz naše škole učestvuju učenici osmog razreda i još neki učenici starijih razreda, u skladu sa uzrastom učenika iz druge škole. Obuhvat dece prema predviđenom projektu je od 6 do 10 učenika.

Učenici uzrasta od 6. razreda osnovne škole, do 3. razreda gimnazije Internacionalne škole za svaku radionicu osmišljavali su posebni program i aktivnosti.

Aktivnosti u našoj školi

U okviru ovih aktivnosti istovremeno su se družili, igrali i razgovarali sa svim učenicima koji su u tom periodu u produženom boravku. Od prve posete, do kraja ovog polugodišta može se reći da su učenici ove dve škole postali prijatelji, raduju se ponovnom susretu i zajedničkim aktivnostima.

Sve radionice koje su se realizovane tokom prvog polugodišta u OŠ „Novi Beograd“ bile su tematski osmišljene, i o ovim dešavanjima objavljavane su fotografije na našoj Facebook stranici i Instagram profilu škole.

Aktivnosti u Internacionalnoj školi

Učenici naše škole u grupama do 8 učenika išli su u Internacionalnu školu u pratnji nastavnika.

Radionice u Internacionalnoj školi su osmislili učenici domaćini.  One su uglavnom bile vezane za umetnost (slikanje, bojenje, izrađivanje čestitki).

Nastavljamo druženje

Možemo reći da je ovaj projekat za sada doneo samo pozitivne efekte za učenike obe škole, i pomogao im da prošire vidike, saznaju nove stvari, upoznaju nove i drugačije ljude.

Остави коментар

sixteen + nine =