Излет у Нови Сад

Брзим возом до Новог Сада

Дана 31. маја 2022. године, ученици поподневне смене наше школе су се придружили матурантима који су ишли на излет у Нови Сад.

Возили смо се 200 на сат

Још када смо решили да идемо у Нови Сад, између воза, брода и аутобуса одлучили смо се за нови брзи воз који носи назив Соко. Чим смо се нашли на Београдској железничкој станици, почело је одмах да нас обузима узбуђење. Деца су већ на самој станици били одушевљени возовима на спрат који су били постављени на перонима. Сама вожња је била узбудљива, док смо попили пиће у возу већ смо стигли у Нови Сад.

Нови Сад

Војвођанска престоница привлачи велику пажњу због своје лепоте. То је град музеја, позоришта, библиотека и атељеа.

Град смо упознали шетајући њиме.

Обишли смо Трг Слободе и видели римокатоличку цркву Имена Маријиног. Деци је било занимљиво да посматрају торањ који је најупечатљивији на овој грађевини али и прозоре украшене витражима.

Наши ђаци наставници у Новом Саду

Прошетали смо Змај Јовином улицом као и Дунавском, главном ризницом која чува најстарију историју овог града. Фотографисали се поред фигуре лекара и песника Јована Јовановића Змаја , који се налази испред Владичиног двора, видели Градску кућу, палату Гвоздени човек и зграду Хотела Војводина.

Посетили смо продавницу сувенира у којој је свако купио по неку ситницу која ће га подсећати на наш излет и град који смо посетили.

Толико нам је било лепо да смо током пута у повратку за Београд одмах почели да смишљамо и правимо планове који бисмо град могли да посетимо. Дивно смо се дружили, пуни смо утисака и једва чекамо поновни излет.

Остави коментар

four × 3 =