Конференција „Чувам те“

21.априла 2022. одржана је конференција под називом „Чувам те“ на којој су говорили стручњаци из области превенције вршњачког насиља

Конференција је покрила следеће теме: 

  • дефинисање и мултидисциплинарна анaлиза вршњачког насиља,
  • заштита деце од насиља у образовном систему,
  • законски оквир у области заштите деце од насиља,
  • превенција дигиталног насиља,
  • представљање рада платформе „Чувам те„.

Конференцији је присуствовала социјална радница наше школе, Ана Огњановић, која је уједно и координатор Тима за заштиту од дискриминације, занемаривања и злостављања.

Платформа Чувам те

Ова платформа постоји од марта 2021. године. На једном месту интегрише све потребне аспекте темељне превенције и алате за сузбијање насиља које укључује децу.

Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.

На националној платформи „Чувам те“ налазе се и сегменти које се односе на информисање и едукацију, којој поред запослених у просвети могу приступити родитељи и ученици.

На конференцији пружене су значајне информације и одговори на питања о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља које укључује децу као и превенцији насиља, у складу са званичним процедурама надлежних ресора

Остави коментар

20 − eighteen =