Napravite lavirint – tobogan od rolnica toalet papira (VIDEO)

Tobogan za loptice

Ako ste do sada bacali kartonske rolnice od toalet papira, počnite da ih skupljate, evo odlične ideje kako da ih iskoristite.

Lako i korisno

Igrajte laku, zanimljivu, a za dete korisnu igru – spuštajte lopticu u jednostavno napravljen lavirint – toboganu od rolnica tolet papira.

Vežbajte motoriku, razlikovanje boja, vizuomotornu kontrolu, koordinaciju pokreta.

Uputite dete u pojam recikliranja. Na prvi pogled otpadak, a kada malo bolje razmislite predmeti, kao što su rolnice toalet papira, mogu vam biti inspiracija za pravljenje korisnih stvari.

Evo kako da napravite ovu jednostavnu igračku. Kao dodatno objašnjenje pogledajte naš video snimak koji se nalazi ispod ovog teksta.

Potrebno je :

  • 11rolnica toalet papira
  • pribor da ih obojite(kolaž papir ili tempere,bojice,flomasteri..)
  • makaze
  • selotejp
  • improvizovana loptica(od plastelina,folije,papira ,veličine klikera)

Postupak pravljenja:

Isecite tri rolnice na pola, tako da dobijete pet tobogančića.

Za tobogan (niz koji će se spuštati loptica) vam je potrebno 5 polovina rolnica.

Dva tobogana napravite od dve zalepljene polovine i jedan mali tobogan biće jedna polovina rolnice. Tri tobogančića možete obojiti po želji.

Napravite prozorčiće na pet rolnica, tako da: prozorčić bude udaljen oko santimetar od ivice rolnice, visina bude oko tri santimetra, a širina da bude tolika da početak tobogančića može da stane u nju.

Sada ćemo napraviti tri kule.

Prva kula

napravljena je od dve cele zalepljene rolnice i na vrhu je treća rolnica sa prozorčićem okrenutim na gore. Možemo je ofarbati na primer u plavu boju.

Druga kula

napravljena je od: jedne cele rolnice, na njoj je zalepljena druga rolnica sa prozorčićem okrenutim na gore i na levo u odnosu na treću rolnicu koju ćemo zalepiti na nju i koja ima okrenut prozorčić na dole i na desno u odnosu na rolnicu ispod nje. Možete kulu obojiti u crvenu boju.

Treća kula

napravljena je od dve rolnice sa prozorčićima, tako da je prozorčić na donjoj rolnici okrenut ka dole i levo, u odnosu na prozorčić na gornjoj rolnici, koji je okrenut na dole. Možete ga obojiti u žutu boju.

Sada, naizmenično postavite plavu kulu naspram crvene i stavite veći tobogačić od prozorčića plave ka prozorčiću crvene, vodeći računa da loptica kroz crvenu kulu može da prođe.

Isto tako veći tobogančić postaviti od crvenog prozorčića do žutog i mali tobogančić na preostalom prozorčiću na žutom.

Igra može da počne!

Кombinujte, ubacujte lopticu u žutu, crvenu ili žutu kulu, uživajte!

Pogledajte upustvo u našem video prilogu

Остави коментар

seventeen − 6 =