Наши ученици у посети Зоо врту

Припрема за одлазак у Zoo врт је прошла по плану па смо дана 24.9.2020. посетили Београдски зоолошки врт.

Сви смо били узбуђени што ћемо посетити животиње у Београдском Зоолошком врту. Припремили смо се. Подсећали смо се о њима кроз књиге, басне и бојанке о дивљим животињама. Причали смо о томе како се која животиња зове, које је боје, шта једе и како се оглашава.

Посета Zoo врту

Био је диван, сунчан дан, нашли смо се у срцу града, на Калемегданској тврђави. Сви смо били срећни и узбуђени због дружења (у спoљним условима, поштујући све епидемиолошке мере) којег смо се јако ужелели као и због животиња које ћемо видети.

При самом почетку шетње кроз врт, деца су одмах била одушевљена кенгурима, који су били одлични домаћини, јако расположени и увесељавали су нас, својим „тачкама“ у којима су трчали и скакутали.

Једне од најзанимљивијих животиња су били слон, жирафа и зебре.

Фоке, пингвини и видре су нам правили „зазубице“ брчкајући се у својим базенима по веома топлом дану. Код њих смо се и најдуже задржали, били су такође веома гостољубиви и забављали су нас својим перформансима. Јавили смо се алигатору Муји и осталим животињама.

Наравно, нису изостале ни фотографије код споменика посвећеном најпознатијој шимпанзи у Београду – Самију 🙂

Одговорно

Након тешког периода изолације, изазваног пандемијом вируса Covid-19, деца су се после више месеци вратила у школске клупе. Поштујући препоруку да се настава што више изводи ван учионица, ми смо се потрудили и на овај начин да са нашом децом проводимо што више времена напољу, када год за то постоје услови и да на тај начин реализујемо што више активности.

Хвала

Желимо да се захвалимо Београдском Зоо Врту. Они су нам, својом донацијом улазница, омогућили да овом занимљивом посетом, кроз шетњу и дружење остваримо многе едукативне циљеве.

Реализовали смо образовно-васпитне садржаје из предмета свет око нас, природа и друштво и биологија, као и развијање социјалних вештина и самосталности наших ученика.

Једва чекамо поново.

Остави коментар

fifteen − 6 =