Našoj učenici Petri donirano specijalno pomagalo

„Čepom do osmeha“ donirali Petri neurološku stolicu „BAYO“

OŠ Novi Beograd bila je domaćin uručenja pomagala našoj učenici Petri Stevanović od strane humanitarnog udruženja Čepom do osmeha. Ovo lepo druženje organizovano je 5. novembra u prostorijama naše škole i tom prilikom Petri je donirana neurološka stolica „BAYO“. Stolica će Petri olakšati svakodnevno funkcionisanje.

Prisustvo Petrinih drugara doprinelo je lepoti ovog događaja. Ujedno deca su saznala kako akcija funkcioniše, zašto je svaki čep bitan, i kako, ako se svi udružimo možemo pomoći njihovim drugarima.

Naša škola godinama unazad prikuplja čepove i drago nam je da smo bili domaćini ovog događaja. Ovakve akcije imaju trostruku ulogu, a to je da se otpad reciklira, da se misli o društvenoj sredini i da se razvija humanost i solidarnost kod dece i ljudi. 

„Čepom do osmeha“

Udruženje „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, se bavi sakupljanjem plastičnih čepova, koje potom šalje na reciklažu. Od dobijenih sredstava oni kupuju specijalno izrađena pomagala deci sa smetnjama u razvoju. Danas je ovo najmasovnija akcija u Srbiji, sa velikim brojem volontera i ljudi kojima je odlaganje plastičnih čepova postala svakodnevna navika.

Udruženje postoji od 2012. godine i do sada je sakupljeno oko 150 tona plastičnih čepova.

Ovom događaju u našoj školi prisustvovali su i predstavnici DM drogerija, kompanije Garnier i direktor Agencije za zaštitu životne sredine koji su partneri ovoj humanitarnoj organizaciji u realizaciji projekta.

U konkursu za 2018. godinu odabrano je osmoro dece među kojima je i Petra Stevanović, učenica OŠ Novi Beograd. Odabir dece se vrši preko konkursa koji je javan i objavljen na zvaničnom sajtu udruženja. Na konkursu mogu učestvovati i porodice iz Vašeg kraja, sa decom bilo koje smetnje u razvoju.

Остави коментар

1 × one =