Održana „Ekološka radionica“

Ekološka radionica u susret Dana planete Zemlje

Edukativna ekološka radionica održana je u petak 20. aprila 2018. u našoj školi. Jedan od povoda ove radionica bio je i Dan planete Zemlje koji se obeležen 22. aprila 2018.

Kao što i možete predpostaviti, svrha ove radionice bila je edukacija o ekologiji i njenom značaju kao i razvijanje pozitivnog stava prema prirodi. Glavni cilj je usvajanje zdravih navika od kojih zavisi naša budućnost i razvijanje odgovornosti prema sebi i našoj planeti.

Društvena igra „Ekologija“

Sve je počelo zanimljivom društvenom igrom „Ekologija“. Kroz igru smo obnovili i naučili na koji način možemo da pomognemo našoj planeti Zemlji. Po završetku igre svako dete je izvuklo po jednu eko poruku koje smo potom zakačili na naše „eko drvo“. Ovo jedinstveno drvo neko vreme krasiće hodnik naše škole.

Šetnja i uživanje

Sa reči prešli smo na dela. Izašli smo u školsko dvorište i zalili naše cveće. Prošetali smo i pokupili đubre na koje smo naišli u okolini naše škole i parkića.

Poslastica

Nakon „radne akcije“ red je bio da se malo odmorimo i zasladimo sočnim jabukama, koje nam je podarila priroda. Uživali smo svi, smejali se, šetali, zdravo se hranili ali i naučili jednu veoma bitnu lekciju. Čuvajmo prirodu jer ona čuva nas!

Остави коментар

nine − five =