Održana Inkluzivna i interaktivna muzička radionica u OŠ Novi Beograd (VIDEO)

Inkluzivna interaktivna muzička radionica

Rezultat dugogodišnje saradnje sa redovnim školama kao i muzička stimulacija koju primenjujemo svakodnevno u radu sa decom nas je inspirisala da održimo još jednu inkluzivnu – interaktivnu muzičku radionicu.

Muzičke igre

U uvodnom delu smo se „zagrejali“ muzičkim igrama koje je improvizovao defektolog naše škole.

Igre su bile podeljene u četiri grupe:

  • za razvoj pevalačkog stvaralaštva i slušanje;
  • za razvoj fine motorike ;
  • za upoznavanje muzičkih termina, simbola i instrumenata ;
  • za razvoj ritma, koji je najbitniji deo muzičke stimulacije i utiče na celokupan razvoj ličnosti.

Sve igre su vrlo korisne jer deca na taj način razvijaju i vežbaju pamćenje, pažnju, auditivnu percepciju, koncentraciju, samopuzdanje , motivaciju.

Muzičke igre imaju uticaj na razvoj krupne i sitne (fine ) motorike kao i na koordinaciju pokreta, orijentacije u prostoru.

Sviranje

Naši gosti iz osnovne škole u Beogradu su nam svirali pesme na gitari i fruli dok smo ih mi pratili u ritmu na orfovim instrumentima.

Kada deca koriste različite instrumente oni istražuju uzroke i efekte , nauče da obraćaju pažnju na promenu zvuka, istražuju ih.

Ples

U završnom delu radionice svako je pustio svoju omiljenu pesmu uz koju smo svi zajedno igrali. Svi znamo da ples takođe, veoma pozitivno utiče na razvoj muzičkih sposobnosti.

U toku muzičke radionice učilo se kroz igru, zabavu i pesmu. Atmosfera je bila veoma pozitivna, osetio se timski rad, tolerancija i drugarstvo. Jedva čekamo da to ponovimo.

Delić atmosfere možete pogledati u video prilogu ispod:

Muzička interaktivna radionica u OŠ Novi Beograd na Vimeo.

Остави коментар

fifteen − 9 =