Održana „Nedelja sporta“ u našoj školi

„Nedelja sporta“ u OŠ Novi Beograd

Protekla nedelja u našoj školi protekla je u znaku sporta. Nedelja sporta bila je usklađena sposobnostima naših učenika i obilovala je raznovrsnim sadržajem.

Nedelja sporta bila je osmišljena tako da svaki dan u nedelji bude posvećen jednoj sportskoj grani. Cilj je bio da deca, osim onih svakodnevnih sportskih aktivnosti, budu uključena u intenzivnije vežbanje radi poboljšanja celokupnog mentalnog i fizičkog stanja organizma.

Od poligona do štafete

Počeli smo od poligona spretnosti na početku nedelje, preko dana gimnastike, košarke, dana za preciznost do dana za obručeve i štafetne igre..

I ova Nedelja sporta nam je dokazala, kao i sve pre nje, da je bavljenje fizičkim vežbanjem kod svih naših učenika neophodno na svakodnevnom nivou. Deca vole da „dotrče“ u salu, da budu usmeravani i vođeni u vežbama. Isto tako deca imaju i svoje želje i potrebe koje nastavnici moraju da osluškuju, prepoznaju i da povremeno dozvole da oni sami, uz kontrolu i beskrajno strpljenje, preuzmu voditeljsku palicu..

Sportom do smeha

Smeh je pokazatelj prijatnosti i uživanja u vežbanju.

Važna je pozitivna atmosfera pri radu. Vedar duh. Raznovrsnost u izboru aktivnosti. Kod pojedine dece ponavljanje već viđenih jer im kao takve prijaju.. Sve one imaju isti cilj. Buditi organizam neprekidno. Upošljavati motoriku.. Biti aktivan..

To su nam vodilje za sve Nedelje tokom školske godine, jer sve su Nedelje sporta. Samo su dve zvanične.

1 Коментар
Остави коментар

1 × 2 =