Održani Dani defektologa 2019.

Dani defektologa 2019.

U periodu od 21. do 24.februara 2019.godine u Кongresnom centru „Zlatibor Mona“ održan je stručno-naučni skup sa međunarodnim učešćem Dani defektologa Srbije. Organizator skupa bilo je Društvo defektologa Srbije, dok je Agencija PM Plus bila na poziciji izvršnog organizatora.

Uvodna reč

Profesor doktor Slavica Golubović pozdravila je prisutne stručnjake iz Srbije i regiona. Skup su plenarnim izlaganjima otvorili profesori Aleksandra Buje, Aleksandra Grbović i Haris Memišević.

Protokol o saradnji

Prvog dana skupa potpisan je Protokol o saradnji regionalnih strukovnih organizacija u cilju unapređivanja položaja osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kao i položaja struke na svim nivoima.

Potpisnici protokola bili su, pored predstavnika Društva defektologa Srbije i predstavnici strukovnih udruženja defektologa Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije.

Povelje

I ove godine, ispred Fonda Dr Miodrag Matić dodeljene su povelje, diplome i zahvalnice defektolozima koji su svojim radom i etičnošću doprineli razvoju defektološke nauke i prakse.

Radovi defektolofa

Tokom tri dana skupa prezentovano je 170 stručnih referata i saopštenja, 7 interaktivnih radionica, više video zapisa, desetine poster prezentacija. Profesor Miroslav Vrankić predstavio je svoje inovacije u oblasti asistivne tehnologije.

Skupu su prisustvovali i izlagači udžbenika, didaktičkog materijala i nastavnih sredstava.

Dani defektologa i OŠ Novi Beograd

Naša škola predstavila se poster prezentacijom o mogućnostima primene raznovrsnih metoda i sredstava u podsticanju senzorne integracije dece sa složenim smetnjama.

Autori rada su: Milunika Petrović, Mr Lidija Nikolić-Novaković, Alma Anđelković, Renata Lukenić-Gaši i Branka Arambašić

Остави коментар

eighteen − 6 =