Спорт за све у хали „Пионир“

Манифестација Спорт за све одржана је у хали „Александар Николић“ (хала Пионир), у уторак 6. децембра, поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом.

Догађај-Спорт за све, је организовао Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, уз подршку града Београда – Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту.

Циљ је била промоција и подстицање значаја спорта и физичке културе и инклузивног приступа.

У питању је био спортски догађај инклузивног карактера који је окупио спортисте, младе и децу са инвалидитетом из Београда и целе Србије. Учесници су се опробали у многобројним спортским активностима: кошарка у колицима, седећа одбојка, бадминтон, голг, теквондо, стони тенис, јахање, полигони са препрекама, игре са падобраном..

Манифестација није била такмичарског карактера и сви учесници су добили дипломе и медаље за учешће. Манифестацији су присуствовали и наши параолимпијци, освајачи медаља са највећих светских и европских такмичења.

Наша школа је посетила догађај организованим превозом. Било је више од 30 – оро деце и наставника. Учествовали смо у свим активностима, добили мајице, медаље и дипломе. Одлично смо се забавили и дружили.

Остави коментар

5 × 1 =