Svetski dan deteta obeležen i u našoj školi

Svetski dan deteta ili Međunarodni dan deteta

Svetski dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se obeležava 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine UN 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana.

Međunarodni dan deteta osmišljen je da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu. Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

Svetski dan deteta u školi Novi Beograd

Radionica dece i omladinePravo na zdrav život jedno je od osnovnih prava deteta. Na Svetski dan deteta razgovaramo o važnosti dečjeg prava, želeći da doprinesemo zdravom i bezbednom odrastanju naših najmlađih. Takođe želimo da deca odrastaju u miru i dostojanstveno. Želimo da svi ljudi misle o tome, kako su zdrava životna sredina, porodica, obrazovanje, duhovno i socijalno blagostanje veoma važna dečja prava, a naše obaveze.

Naši đaci obeležavajući ovaj dan učestvovali su u radionicama, kako u školi tako i van nje.

Sportsko-muzička radionica

Takođe, ućenici naše škole u pratnji defektologa Jadranke Rajević i Alme Anđelković učestvovali su na sportsko-muzičkoj radionici održanoj na MZ Starom aerodromu. Organizator ovog događaja bio je Centar za brigu o deci, mladima i odraslim osobama sa invaliditetom Novi Beograd.

Družili smo se, uživali i odlično zabavljali uz dobar program i time poslali poruku u čast svakog deteta „Deca su ukras sveta„!

Radionica na temu dečjih prava

Ovim povodom u našoj školi održana je radionica na temu dečijih prava u prostorijama produženog boravka. Кoleginice Milena Ljubić Urošević i Кsenija Dabić osmislile su i realizovale radionicu, kojoj su prisustvovali naši dragi gosti – učenici Internacionalne škole u Beogradu.

Ovo je bila odlična prilika za druženje, razmenu mišljenja i uživanje u lepoj atmosferi. Nadamo se nastavku ove divne saradnje. Hvala vam!

Остави коментар

seven + seven =